fbpx

Inte alltid den som skriker högst, som gjort mest!

Replik till ”Ett mynt har två sidor och en årsredovisning betydligt fler” av Ann-Sofie Krakov Isaksson i HB 20220805:

Ann-Sofi, du har själv varit med i Socialdemokraternas styrelse och på medlemsmötet när vi beslutade att satsa på ridhuset i Pajala, så inte kan du påstå att det var ett annat parti som drev igenom detta? Ska vi tolka dig som att du satt med i Socialdemokraterna men framförde Framtid S politik i fel parti (en så kallad Ulv i fårakläder)?

Den politik ditt parti Framtid S genomfört de senaste 4 åren har tydligt visat att det ni kallar ”attraktivitet” är att avveckla kommunens 81 byar. Vi socialdemokrater jobbar för att ”hela kommunen ska leva” eftersom byar och centralort behöver varandra.

När dina partikamrater satt i ledning förra mandatperioden så fanns en ungdomsgård i Pajala, varför stängde ni den? Varför ville ni hellre riva Korpilombolo badhus än att låta en förening ta över?

Du som kommunens ekonom vet hur kommunens ekonomi sett ut under lång tid och utan pengar gör man inte mycket…vi har fått fylla igen många ”hål” från tidigare.

Tycker du att det är bra hushållning av kommunala medel att göra sig av med alla pengar…bara för att man har mycket pengar för tillfället? Det är inte vad vi kallar för ansvarsfullt ledarskap. En ekonom borde ha koll på att många ersättningar dessutom är öronmärkta, så de har vi inte kunnat använda till allt vi kanske velat.

Vi vill påminna dig om att när dina partikamrater styrde var kommunen tvungen att låna pengar från Pajala Bostäder och Pajala värmeverk för att kunna betala decemberlönerna? Ska man stäva efter att ha tomma konton?

Ditt resonemang visar på din okunskap när du som är tjänsteman ”läxar upp” politiker och deras beslut…du om någon borde ju veta att politiken beslutar och tjänstemännen genomför besluten…vi är illa ute om tjänstemännen skulle skita i beslut och göra som de vill? Vill ni ha det så?

Varför kommenterar du bland annat reningsverket? Den satsningen borde ha prioriterats redan 2016, men dina partikollegor som satt med då tyckte att kommunen inte hade råd, inte förrän eu-domstolen hotade Sverige med miljonböter tog de tag i frågan.

Konsultföretag är inget vi stävar efter men det har varit nödvändigt för att säkra vissa verksamheter. Konsulter har funnits även tidigare, bland annat Johnny Lantto har jobbat länge som duktig konsult åt Pajala Kommun.

Vi ville inte ”baxa” igenom badhusfrågan utan underlag men varför stoppade dina partikollegor badhusbygget när en annan utredning gjordes 2015-2016, då bedömdes det vara för dyrt? För att kunna sätta spaden i jorden måste man ju veta var gropen ska vara!

Framtid S är säkert besvikna över att se att Socialdemokraternas politik gett positiva resultat för kommunen, exempelvis-Pajala har fått ett stall, kommunen har fått inflyttning av barnfamiljer (10 nya elever i Tärendö skola) tack vare att vi behöll skolan i byn, Tärendöskola fick ingen anmärkning av skolinspektionen vilket visar på att våran politik med både stora och små skolor är framgångsrik – vi ger framtidstro, Sattajärvi skola har 100 % lärarbehörighet, vi vill utveckla Junosuandoområdet och har arbetat hårt för att få mer bostäder (men blivit motarbetade) vi är inte i mål men fortsätter att jobba för det. Vi har satsat mycket på arbetsmiljön i skolan och då speciellt på Centralskolan i Pajala. Vi har satsat på flygplatsen för att gynna turismen och lagat vägar, förnyat lekområden på förskolor, beslutat om fritidsgårdsverksamhet bland mycket annat. Det är intressant att se att mycket i erat valmanifest är saker som vi i Socialdemokraterna, KD och Sjukvårdspartiet redan klubbat igenom och påbörjat – lätt att uppfylla löften som någon annan redan uppfyllt!

Du klagar på att kommunledning jobbar i Pajala kommun men är skrivna i andra kommuner. I ditt parti har ni en person på eran vallista som redan när listorna spikades var på väg att flytta till en annan kommun. Eftersom du inte ännu sett vårat valmanifest hänvisar vi dig till våra annonser, facebook, broschyrer, affischer, hemsida och du är alltid välkommen att prata äkta socialdemokratisk politik när du träffar oss.

Vi är det enda socialdemokratiska partiet i Pajala.

Styrelsen för Socialdemokraterna i Pajala kommun

VILL DU SVARA PÅ INLÄGGET?

Skicka in en replik via vårt formulär eller mejla den till friaord@haparandabladet.se. Du kan också kommentera nedan:

Kommentera artikeln:

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

FLER DISKUSSIONER

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Fyrbenta hjälper tvåbenta

I onsdags firades den internationella ledarhundsdagen och i Torneå uppmärksammades detta med informationsdag vid köpcentret. 

Svefi bjöd in till öppet hus

Sverigefinska folkhögskolan slog upp portarna under onsdagen och bjöd in till öppet hus. 

Dansglädje på scenen

Föregående helg fylldes Folkets hus i Haparanda av talang när dansskolan Stage bjöd på årets vårshower. 

Färgsprakande modevisning med vårkänsla

I söndags var det dags för catwalk på Folkets hus i Haparanda. Tiotalet företag passade på att visa upp vårens och sommarens mode. 

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda.