fbpx

Replik: Ridstall med mera i Pajala

Det är med viss förvåning jag läser i medierna, om att en av kommunens kompetenta ekonomer funnit den populära men svårupptäckta platsen ”någon annanstans” här omdöpt till ”prioritering” med outtömliga mängder pengar att delas ut till allas vår glädje. Hoppas hon guidar oss ansvariga politiker till detta fantastiska ställe. Vi som inte hittat dit, kämpar alltjämt med att fördela och prioritera de medel vi faktiskt har, så klokt och rättvist som möjligt.

Men för att vara seriös, så är vi glada över den förbättrade ekonomiska situationen i vår kommun. Den beror mycket på ett förmånligare utjämningssystem, men också på ett tungt arbete av politik och förvaltning, för att effektivisera och prioritera på ett klokt sätt. Detta har gett och ger resultat. Det finns tyvärr ännu mycket att göra, efter många svåra år. Ett avloppssystem, som utdömts av myndigheterna för över tio år sedan (blev ej åtgärdat, men är nu beställt, 60 miljoner), ett fastighetsbestånd, med minst lika långt eftersatt underhåll, (har nu fått en påbörjad upprustning), två badhus, som förfallit (måste nu åtgärdas, eventuellt rivning + nybyggnad, kanske 100 miljoner), en fritidsgård, stängd på grund av bristande finansiering (åtgärd prioriteras), för att slutligen nämna ett försummat ridstall sedan 2017.

Ett axplock ur verkligheten, som visar att det finns mycket att prioritera.

Vad gäller ridsporten är vi överens om att den är värdefull. Därför söker vi en lösning, som är något så när proportionell till övriga verksamheter i kommunen. Det går säkert att lösa, bara vi inte polariserar frågan alltför grovt.

Leif Gramner v.ordf. i ks (av en del kallad högerman, av andra halvkommunist, men ändå trygg i min värdegrund!)

VILL DU SVARA PÅ INLÄGGET?

Skicka in en replik via vårt formulär eller mejla den till friaord@haparandabladet.se. Du kan också kommentera nedan:

Kommentera artikeln:

3 kommentarer på “Replik: Ridstall med mera i Pajala

  1. Kanske dags att kliva av den ”höga hästen” Leif och prova en ridtur bland ”verklighetens folk”.

  2. Gramner som höger politiker, har svårt att erkänna att kommuns förbättrade ekonomi beror på att Sosse regeringen pumpat in pengar till kommunerna! Gramners parti var emot ett ökad utjämningsstöd i riksdagen!

Dela den här artikeln:

E-post
Facebook
Twitter
LinkedIn

FLER DISKUSSIONER

SENASTE TIDNINGEN

VILL DU PRENUMERERA?

E-tidning

Autogiro eller kort utan bindningstid
kr 79 Månadsvis
  • E-tidning
  • App för mobil
  • App för läsplatta
  • Taltidning (sve)
  • Sökbart arkiv
  • Offlineläsning
Popular

Läsning från E-TIDNINGEN

Svefi bjöd in till öppet hus

Sverigefinska folkhögskolan slog upp portarna under onsdagen och bjöd in till öppet hus. 

Dansglädje på scenen

Föregående helg fylldes Folkets hus i Haparanda av talang när dansskolan Stage bjöd på årets vårshower. 

Färgsprakande modevisning med vårkänsla

I söndags var det dags för catwalk på Folkets hus i Haparanda. Tiotalet företag passade på att visa upp vårens och sommarens mode. 

Skidrade i folkdräkt för att skapa intresse

På vårvintern är skidåkare på isen en vanlig syn. Skidåkare iförd folkdräkt är desto ovanligare. ”Det var premiär och vi hade beställt fint väder”, sade Ritva Niska från Kalevala-föreningen i Haparanda.